Puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulą i kozim serem

Puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulą i kozim serem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 109 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz pieprz, ziemniaki Yukon gold, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 29 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Karmelizowana szalotka i puree z koziego sera, Puree ziemniaczane i pasternak z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym, oraz Najlepsze puree ziemniaczane mają kozi ser, czosnek i zieloną cebulę.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i 1/4 łyżeczki soli, i gotować 22 protokół lub aż złoty kolor, często mieszając.
Dodać 2 łyżki wody, 1 łyżka na raz, jak ciecz odparowuje, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki po każdym dodaniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
. Podczas gdy cebula gotuje, umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować, odkryte, 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i wrócić do patelni.
Umieść mleko w 1 szklance miarki. Kuchenka mikrofalowa przy średnim (50% mocy) 30 sekund lub do ogrzania.
Dodaj ser do ziemniaków na patelni. Mash mieszaniny ziemniaków z masher ziemniaków 3 lub 4 razy lub aż ser topi.
Dodaj mleko, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; zacieru do pożądanej konsystencji. Cebulę wymieszać i podawać od razu.