Puree ziemniaczane z brązowym masłem, kozim serem i szałwią
Jeśli masz o 40 minut do spędzenia w kuchni, puree ziemniaczane z brązowym masłem, kozim serem i szałwią może być super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.51 za porcję. Ta przystawka ma 263 kalorie, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 673 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki yukon gold, szałwię, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Puree Ziemniaczane Z Brązowym Masłem I Szałwią, Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i kozim serem, oraz Kremowe puree ziemniaczane z kozim serem i świeżą szałwią.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i sól w garnku i napełnij garnek zimną wodą, aż ziemniaki zostaną przykryte.
Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub aż widelec łatwo przebije ziemniaki.
Spuścić wodę z ziemniaków.
Masło umieścić w małym rondlu na małym ogniu. (Użyj rondla ze stali nierdzewnej, aby zobaczyć brązowienie masła.)
Niech masło stopić i nadal oglądać go jak gotuje. Masło pieni się na chwilę, a następnie się uspokoi.
Po kilku minutach na dnie patelni pojawią się brązowe drobinki. Kiedy to zobaczysz, a roztopione masło nabiera orzechowego aromatu, zdejmij je z ognia. (Zobacz, jak brązowego masła.)
Do masła dodać posiekaną szałwię (może to spowodować pienienie).
Dodać kozi ser i mleko i rozgnieść ziemniaki z masher ziemniaków, aż gładkie i wszystkie składniki są dobrze włączone. Sól i pieprz do smaku i podawać od razu.