Puree Ziemniaczane-Odchudzane

Puree Ziemniaczane-Odchudzane
Puree ziemniaczane-odchudzone może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, pieprz, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Odchudzone Ziemniaki Zapiekane, Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, oraz Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe.

Instrukcje

1
W dużym rondlu przykryj ziemniaki zimną wodą i dodaj 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Gotować do przetargu widłowego, o 30 do 60 protokół w zależności od wielkości ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić ziemniaki i odstawić na patelnię. Obracaj patelnię na średnim ogniu, aż Skórki wyschną, około 1 minuty. Ziemniaki pokroić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Włóż połówki do ricercika i wciśnij ziemniaki przez ricercik do miski. Miąższ powinien łatwo przechodzić przez otwory, a Skórki pozostają w garnku. Wyrzucić skórę i powtórzyć z pozostałymi ziemniakami. (Alternatywnie, obrać ugotowane ziemniaki i przełożyć przez młyn spożywczy lub zacieru z ręcznym masherem ziemniaczanym.) Masło natychmiast wymieszać z ciepłymi ziemniakami, następnie dodać maślankę i dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
W międzyczasie podgrzać mleko w małym rondlu, aż do gotowania na parze, ale nie wrzenia. Powoli mieszaj mleko do mieszanki ziemniaczanej. Doprawić pozostałą 1 łyżeczką soli i pieprzu, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Przełożyć do miski lub ogrzać w przykrytej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
W przypadku puree czosnkowego: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pokrój wierzch z 2 główek czosnku, włóż do małego naczynia do pieczenia i skropić oliwą z oliwek. Przykryj folią i piecz, aż goździki będą bardzo miękkie i opalone, około 1 godziny. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć główki czosnku, aby wyskoczyć z goździkami. Zmiażdżyć goździki nożem lub przełożyć przez ricer i dodać do puree ziemniaczanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn