Puree Ziemniaczane i Maślanka
Potrzebujesz bezglutenowego i pełnego 30 przystawek? Puree ziemniaczane i maślanka mogą być znakomitym przepisem, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 14 g białka i 20 g tłuszczu. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Udaj się do sklepu i kup bekon, maślankę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Puree Ziemniaczane na Maślance, Puree Ziemniaczane na Maślance i Puree Ziemniaczane na Maślance.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do dużego garnka i zalej wodą tak, aby była przykryta. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, około 8 minut.
W międzyczasie podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie równomiernie rumiany i chrupiący.
Zdejmij boczek z patelni i odsącz go na ręcznikach papierowych.
Dodaj cebulę do tłuszczu z bekonu na patelni i smaż do miękkości, ciągle mieszając.
Odsączyć nadmiar tłuszczu.
Gdy ziemniaki będą gotowe, odlej wodę i zmiksuj.
Dodawaj maślankę do uzyskania pożądanej kremowej konsystencji. Pokruszyć boczek i wymieszać z cebulą. Ci, którzy nie boją się tłuszczu, mogą również dodać około 2 łyżek tłuszczu z bekonu.
Podawaj ziemniaki na małych talerzach z miską maślanki z boku każdego. Przed jedzeniem zanurzaj łyżki puree ziemniaczanego w maślance.