Puree Ziemniaczane
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree ziemniaczane może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 33 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli koszernej, masła, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu z wystarczającą ilością lekko osolonej wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu 12 do 15 minut lub aż ziemniaki czują się miękkie po przekłuciu drewnianym szpikulcem.
Odcedzić i wrócić do patelni.
Wstrząsnąć na małym ogniu, aby lekko wyschnąć. Za pomocą miksera elektrycznego (nigdy Robot kuchenny, który sprawia, że ziemniaki gluey), ubić ziemniaki, aż będzie gładka.
Dodać masło w małych kawałkach z solą i pieprzem i ubić, aż się stopi.
Dodaj mleko, 1/4 szklanki na raz, ubijając, aż będzie gładka.
Jeśli chcesz dodać trochę urozmaicenia do puree ziemniaczanego, wymieszaj w jednym z następujących składników: 3 łyżki pesto; 4-uncja miękkiego koziego sera i 2 łyżki mielonej szalotki; 1 główka prażonego czosnku; 6 suszonych pomidorów w oleju, mielonych; 1/2 funta jarmużu lub kapusty, gotowanej i posiekanej oraz 1 do 2 łyżek drobno posiekanego chrzanu.