Puree Ze Szczypiorku
Szczypiorek puree ziemniaczane może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści bazylii, szczypiorku, cienkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mascarpone Szczypiorek Puree Ziemniaczane, Puree ze szczypiorkiem i czosnkiem, oraz Puree Ze Szczypiorkiem I Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 quart wody do wrzenia.
Ziemniaki obrać i opłukać; pokroić w 1-calowe kawałki.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody; przykryć i powrócić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zacieru łatwo, 10 do 12 minut.
Tymczasem w 1-do 1 1/2-Quart patelni na średnim ogniu, rozgrzać 1 szklankę mleka i czosnku, aż do gotowania na parze, o 5 protokół. (Lub w pojemniku 2-cup microwave-safe, podgrzać mleko i czosnek w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%) aż do gotowania na parze, 1 do 2 minut.)
Odcedzić ziemniaki i wrócić do patelni.
Dodaj gorącą mieszaninę mleka, olej, ser, bazylia i papryka. Zacieru z masher ziemniaków lub mikser elektryczny, aż ziemniaki są jak grudki lub gładkie, jak chcesz, dodając trochę więcej mleka na bardziej miękkie, kremowa konsystencja w razie potrzeby. Szczypiorek wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku.