Puree z marchwi
Puree z marchwi może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i laktoowowegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Za 65 centów za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 169 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, liści tymianku, ząbków czosnku i szalotek. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Wypróbuj Pstrąg tęczowy z puree z bazylii i groszku , Łosoś na puree z kiwi i cytryny oraz Łosoś nerka na puree z kiwi i cytryny , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj marchewki i szalotki; gotuj i mieszaj przez 12-15 minut lub do momentu, aż marchewki będą chrupiąco-miękkie. Wymieszaj z czosnkiem i tymiankiem; gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj wodę, aby przykryć marchewki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, 20-25 minut lub do momentu, aż marchewki będą bardzo miękkie.
Umieść mieszankę marchwi, sól i pieprz w malakserze; miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.