Puree pieprzowe z prażonymi orzechami laskowymi
Puree pieprzone korzenie z prażonymi orzechami laskowymi jest bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 461 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz warzywa korzeniowe, pełnotłuste mleko, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Puree korzenne, Puree Z Maślanką I Szczypiorkiem, oraz Mimoza Porów Z Prażonymi Orzechami Laskowymi.
Instrukcje
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę i włożyć do dużej patelni z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż będzie wystarczająco miękki, aby zacieru.
Odcedzić, następnie dodać mleko i masło do suchej patelni i podgrzewać, aż masło się rozpuści. Wywróć warzywa z powrotem na patelnię, doprawić dużą ilością popękanego czarnego pieprzu i zacieru na małym ogniu.
Wyjąć z ognia i łyżkę do miski. Rozsypać orzechami laskowymi, skropić olejem (w przypadku użycia) i posypać szczypiorkiem.