Puree Kalafiorowe
Puree kalafior może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 275 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, kalafior, sól i mielony pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb, Puree Kalafiorowe, oraz Puree Kalafiorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Kalafior gotować we wrzącej wodzie do miękkości, około 10 minut; odcedzić i odstawić.
Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu. Kalafior, mleko i śmietanę wymieszać z roztopionym masłem.
Rozgnieść kalafior w garnku za pomocą blendera ręcznego, aż będzie kremowy.
Mieszankę kalafiora przełożyć do naczynia do pieczenia; równomiernie przykryć bułką tartą i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Pieczenia w nagrzanym piekarniku, aż bułka tarta są lekko rumiane, o 30 protokół.