Pumpkin Pot De Creme
Pumpkin Pot De Creme wymaga mniej więcej 9 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 5G białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier, mieloną gałkę muszkatołową, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, oraz Pumpkin Pot de Crème.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Połączyć ubijanie śmietany, 1/4 szklanki cukru, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki, puree z dyni, i strąk fasoli waniliowej i nasiona w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; wymieszać z rumem.
Zdjąć osłonę i odczekać 15 minut.
Ubić żółtka i 2 łyżki cukru. Wymieszać 2 łyżki mieszanki śmietany.
Wlać mieszaninę żółtka do rondla z mieszaniną śmietany, aby stworzyć krem; mieszać; gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut.
Ułóż 6 ramekinów w płytkim naczyniu do pieczenia.
Do ramekinów wlać równomiernie krem.
Wlać wrzącą wodę do naczynia do pieczenia w połowie drogi do boków ramekins. Luźno przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem prawie ustawi się z dziesięciocentowym okręgiem jiggly płyn pozostającym w środku każdego ramekina, 25 do 40 minut. Pozostawić do siedzenia, luźno pokryte folią aluminiową, kolejne 30 minut.
Każdy ramekin przykryć folią; schłodzić w lodówce na noc. Top każdy krem z pekan i syrop klonowy służyć.