Pumpkin Caramel Ice Cream Pie
Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Mieszanka masła, purée z dyni, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 1 1/2 szklanki cukru i 1 szklankę wody w średnim rondlu. Gotować bez mieszania na dużym ogniu, aż cukier zamienia średni brązowy, 15 do 20 protokół, wirowanie patelni na końcu, aby pomóc brązowy równomiernie.
Zdjąć z ognia i ostrożnie ubić śmietaną (rozpryskuje się).
Wlać do miski żaroodpornej; odstawić.
W międzyczasie nasmaruj 10 cali. metalowa patelnia. W średniej misce wymieszaj okruchy, pozostałe 2 łyżki. cukier i masło widelcem do połączenia. Naciśnij nad dolną i górną stroną patelni.
Piec na złoty kolor, o 5 protokół.
Wlać połowę karmelu do patelni, przechylając patelnię, aby równomiernie rozprowadzała się po cieście. Umieścić w zamrażarce do schłodzenia 20 minut. Odstawić pozostały karmel do użycia podczas podawania.
Zmiękcz lody w temperaturze pokojowej 10 minut. Opróżnij 1 karton do miski miksera stojącego. Beat aż gładkie (jak miękkie służyć), o 20 sekund. Szybko rozprowadzić na warstwie karmelu. Wróć do zamrażarki, upewniając się, że leży na poziomie.
Beat drugi karton lodów w ten sam sposób.
Dodaj Pumpkin pure i przyprawy; blend tylko do połączenia. Łyżka dyni lody na lody waniliowe. Zamrozić do twardości, 4 do 6 godzin.
Odstawić do lodówki około 15 minut. Użyj ciepłego noża do cięcia plastrów. Rozgrzej karmel, aby skropić wierzchem i posypać pestkami dyni, jeśli używasz.
Make ahead: do 1 tygodnia, pokryte zamrażarką.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "