Tarta z musem dyniowo-bananowym wymaga ok. 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 488 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, puree z dyni, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Tarta Z Musem Dyniowo-Bananowym, Tarta z musem karmelowo-dyniowym z orzechową kruszonką, oraz Pumpkin Mousse Cruller Black-Bottomed Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Połączyć okruchy krakingu graham, cukier, cynamon, i roztopione masło w misce i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Cynamon
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać do 11-calowej patelni z wyjmowanym dnem i równomiernie docisnąć do boków, a następnie do dołu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
5
Piec przez 10 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Do nadzienia podgrzać pół na pół, dynię, brązowy cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą do nagrzania, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cynamon
Dynia
Gałka Muszkatołowa
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Patelnia
7
Żółtka ubić w innej misce, wymieszać część gorącej dyni z żółtkami, aby je podgrzać, a następnie wlać mieszaninę jajko-dynia z powrotem do podwójnego kotła i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Dynia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Podgrzać mieszaninę nad gotującą się wodą przez kolejne 4 do 5 minut, aż zacznie gęstnieć, stale mieszając. Nie chcesz jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
9
Zdjąć z ognia.
10
Rozpuścić żelatynę w 1/4 szklanki zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
11
Dodaj rozpuszczoną żelatynę, banana i skórkę pomarańczową do mieszaniny dyni i dobrze wymieszaj. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
żelatyna
Dynia
Banan
12
Śmietanę ubić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę trzepaczki, aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodać cukier i dalej ubijać aż do uzyskania jędrnych szczytów. Ostrożnie złóż bitą śmietanę do mieszaniny dyni i wlej ją do schłodzonej skorupy tarty. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Dynia
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
14
Do dekoracji, ubij śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Dodaj cukier i wanilię i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz jędrne szczyty. Bitą śmietanę wyłożyć na tarcie i w razie potrzeby posypać skórką pomarańczową.