Pulpety z indyka z soczewicą i sosem jogurtowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj klopsików z indyka z soczewicą i sosem jogurtowym. Ten przepis służy 4. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 732 kalorie, 53g białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, jajka, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pulpety z indyka FALAFEL z sosem jogurtowym cytrynowym, Pulpety z cukinii z indyka w sosie cytrynowo-jogurtowym, oraz Pulpety z indyka śródziemnomorskiego z sosem Herbed jogurt.
Instrukcje
W dużej misce połącz mielonego indyka z bułką tartą, daktylami, jajkami, sezamem, olejem sezamowym, 2 łyżeczkami soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Tymczasem w średnim rondlu przykryj soczewicę, czosnek, tymianek i laskę cynamonu 2 cale wody; doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 25 protokół.
Odcedzić soczewicę i przelać do miski; wybrać i wyrzucić przyprawy. Oliwę z oliwek i ocet wymieszać z soczewicą i doprawić solą i pieprzem.
Uformuj mieszankę z indyka w 1-calowe klopsiki.
Rozłóż klopsiki na lekko naoliwionej dużej blasze do pieczenia.
Piec przez 20 protokół, lub do rumiane na dnie i gotowane przez.
W międzyczasie jogurt zmiksować z sokiem z cytryny, miętą i skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Klopsiki podawać z soczewicą i jogurtem.