Pudding Z Tapioki Kokosowej
Pudding z tapioki kokosowej może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, duże płatki kokosowe, mleko sojowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Pudding Z Tapioki Kokosowej, Pudding Z Tapioki Kokosowej, oraz Pudding Z Tapioki Kokosowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu gotować tapiokę w 1 1/2 szklanki. wrząca woda, aż tylko lekko żuje do ukąszenia, 5 do 8 minut.
Tymczasem, w innym średnim rondlu na średnim ogniu, ogrzać mleko kokosowe, 1 szklanka pełnego mleka, cukier, i fasola waniliowa, naciskając fasola delikatnie poluzować nasiona, aż do gotowania na parze, 6 do 8 protokół.
Wymieszać odsączoną tapiokę do mieszaniny wanilii. Gotować, często mieszając, aż perły tapioki będą jasne i po prostu miękkie, 3 do 6 minut.
Niech budyń ostygnie, a następnie schłodzić, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 1 1/4 godziny.
Usuń waniliową fasolę i wymieszaj więcej mleka, jeśli budyń wydaje się zbyt gęsty.
Łyżka puddingu do wysokich szklanek. Top z prażonym kokosem i świeżymi owocami.
* Znajdź małą perłową tapiokę w alejce do pieczenia w sklepie spożywczym lub alejce azjatyckiej żywności lub kup ją na azjatyckim rynku. Uzyskaj duży płatek kokosa w sklepie z naturalną żywnością i tosty w piekarniku 350 do jasnego złota, 3 do 4 minut.
Dodać do przodu: schłodzić budyń do 1 dnia.