Pudding Z Tapioki Kokosowej
Pudding z tapioki kokosowej może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1330 kalorii, 12g białka, oraz 97 g tłuszczu każdy. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 190 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mleko kokosowe, jajko, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pudding Z Tapioki Kokosowej, Pudding Z Tapioki Kokosowej, oraz Pudding Z Tapioki Kokosowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś tapiokę, mleko kokosowe i sól do wrzenia w rondlu na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z cukrem do rozpuszczenia.
Ubić jajko w misce, aż będzie gładkie.
Ubijamy około 1/2 szklanki gorącej mieszanki tapioki, 1 łyżkę na raz, następnie zeskrobujemy masę jajeczną do gotującego się budyniu i mieszamy. Dusić delikatnie, aż zgęstnieje, 3 do 5 minut, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed mieszając w ekstrakt wanilii.
Podawać na ciepło lub schłodzone.