Pudding Ryżowy I
Pudding ryżowy mogę być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Jeśli masz ryż, mieloną gałkę muszkatołową, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Rice Kheer (Pudding Ryżowy), oraz Pudding Ryżowy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj osoloną wodę.
Dodać ryż, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połączyć 2 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, cukier, roztopione masło, mleko, jajka, cynamon, gałka muszkatołowa i rodzynki i dobrze wymieszać.
Wlać do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż top będzie złoty, 30 do 60 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno.