Pudding Granny Smith Jabłka i Piernik z waniliowym kremem anglaise i bitą śmietaną Creme Fraiche

Pudding Granny Smith Jabłka i Piernik z waniliowym kremem anglaise i bitą śmietaną Creme Fraiche
Przepis na budyń z jabłkami i chlebem imbirowym Granny Smith z kremem anglaise waniliowym i bitą śmietaną Creme Fraiche można przygotować w około 3 godziny i 45 minut . Ten wegetariański przepis na lakto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 6,65 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 122 g tłuszczu i łącznie 2053 kalorii . Udaj się do sklepu i kup imbir, laskę wanilii, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako drogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj budyniu z chleba truskawkowego z bitą śmietaną Crème Fraîche , budyniu z chleba dyniowego z pikantnym karmelowym sosem jabłkowym i waniliowym kremem anglaise oraz naleśników ziemniaczanych z musem jabłkowym Chunky Granny Smith i cynamonowym kremem fraiche, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 4 formy silikonowe o okrągłym kształcie, szerokości 3 cali i głębokości 1 cala
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jednodniowy Wiejski ChlebJednodniowy Wiejski Chleb
1
Połączyć śmietankę, mleko, laskę wanilii i nasiona w małym rondlu, ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Bochenka Wiejskiego Chleba Jednodniowego, Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/4 Cala1/2 Bochenka Wiejskiego Chleba Jednodniowego, Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/4 Cala
Jednodniowy Wiejski Chleb Pokrojony W Kostkę O Boku 1/4 CalaJednodniowy Wiejski Chleb Pokrojony W Kostkę O Boku 1/4 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
W dużej misce wymieszaj żółtka, cukier granulowany i syrop klonowy. Powoli wymieszaj gorącą śmietankę, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjmij laskę wanilii i dodaj brandy jabłkową. Krem przecedzić do czystej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Apple BrandyApple Brandy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Sos karmelowo-jabłkowo-imbirowy: Na patelnię na średnim ogniu dodaj masło. Gdy się rozpuści, dodaj brązowy cukier i poczekaj, aż się rozpuści. Następnie dodaj jabłka, laski cynamonu i imbir i smaż, aż zmiękną, ale nadal zachowają swój kształt. Sezon z solą. Zdeglasuj brandy jabłkową i gotuj, aż sos stanie się gęstą, glazurowaną konsystencją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Apple BrandyApple Brandy
RamięRamię
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
6
Sos karmelowo-jabłkowo-imbirowy połączyć z pieczywem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
7
Przygotowanie anglaise: W średnim rondlu zagotuj pół na pół, gałkę muszkatołową, laski cynamonu i ziarenka wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Ubij żółtka i granulowany cukier w średniej misce, aż uzyskasz bladą wstęgę. Powoli dodawaj gorącą połowę na pół, włóż mieszaninę z powrotem na patelnię i smaż na średnim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki. Przecedzić do miski i ustawić nad łaźnią lodową. Mieszaj, aż ostygnie. Przykryj folią bezpośrednio na powierzchni i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Foremki silikonowe włóż do brytfanny. Foremki napełnij namoczonym chlebem, a następnie polej chleb budyniem chlebowym, dociskając chleb tak, aby całkowicie zanurzył się w kremie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Odstawiamy na 15 minut, aby chleb wchłonął część kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
3
Umieść patelnię na większej brytfance i zalej gorącą wodą z kranu, aż sięga do połowy wysokości wewnętrznej brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec, aż boki będą lekko napuchnięte, a środek lekko się poruszy, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjąć z piekarnika i łaźni wodnej i ostudzić na kratce do pieczenia przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Na bitą śmietanę: W zimnej misce ubij śmietanę i ekstrakt waniliowy, aż utworzą się miękkie szczyty. Dodać creme fraiche, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Creme FraicheCreme Fraiche
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozłóż budyń chlebowy, podawaj z waniliowym kremem angielskim i bitą śmietaną. Posyp cynamonem, cukrem pudrem i udekoruj miętą. Budyń chlebowy najlepiej smakuje na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Składniki

311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.brandy jabłkowe, takie jak Calvadosbrandy jabłkowe, takie jak Calvados23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabrandy jabłkowe, takie jak Calvadosbrandy jabłkowe, takie jak Calvados1bochenkiday-old country loaf bread, cut into 1/4-inch cubesday-old country loaf bread, cut into 1/4-inch cubes2laski cynamonulaski cynamonu3laski cynamonulaski cynamonu581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche5largesżółtka jajżółtka jaj6largesżółtka jajżółtka jaj12-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i tarty2-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i tarty4krewetki i żyłkiŚwieża mięta, do dekoracjiŚwieża mięta, do dekoracji4Jabłka Granny Smith, obrane i pokrojone w kostkęJabłka Granny Smith, obrane i pokrojone w kostkę671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses4841 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół3571 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, zimnykrem ciężki, zimny4761 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3301 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier3301 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaczysty syrop klonowyczysty syrop klonowy1Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa4krewetki i żyłkiSólSól43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1fasola waniliowa, nasiona zeskrobanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane1fasola waniliowa, nasiona zeskrobanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2441 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn