Pudding Granny Smith Jabłka i Piernik z waniliowym kremem anglaise i bitą śmietaną Creme Fraiche
Przepis na budyń z jabłkami i chlebem imbirowym Granny Smith z kremem anglaise waniliowym i bitą śmietaną Creme Fraiche można przygotować w około 3 godziny i 45 minut . Ten wegetariański przepis na lakto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 6,65 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 122 g tłuszczu i łącznie 2053 kalorii . Udaj się do sklepu i kup imbir, laskę wanilii, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako drogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj budyniu z chleba truskawkowego z bitą śmietaną Crème Fraîche , budyniu z chleba dyniowego z pikantnym karmelowym sosem jabłkowym i waniliowym kremem anglaise oraz naleśników ziemniaczanych z musem jabłkowym Chunky Granny Smith i cynamonowym kremem fraiche, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 4 formy silikonowe o okrągłym kształcie, szerokości 3 cali i głębokości 1 cala
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jednodniowy Wiejski Chleb
1
Połączyć śmietankę, mleko, laskę wanilii i nasiona w małym rondlu, ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Bochenka Wiejskiego Chleba Jednodniowego, Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/4 Cala
Jednodniowy Wiejski Chleb Pokrojony W Kostkę O Boku 1/4 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
W dużej misce wymieszaj żółtka, cukier granulowany i syrop klonowy. Powoli wymieszaj gorącą śmietankę, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wyjmij laskę wanilii i dodaj brandy jabłkową. Krem przecedzić do czystej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Apple Brandy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Sos karmelowo-jabłkowo-imbirowy: Na patelnię na średnim ogniu dodaj masło. Gdy się rozpuści, dodaj brązowy cukier i poczekaj, aż się rozpuści. Następnie dodaj jabłka, laski cynamonu i imbir i smaż, aż zmiękną, ale nadal zachowają swój kształt. Sezon z solą. Zdeglasuj brandy jabłkową i gotuj, aż sos stanie się gęstą, glazurowaną konsystencją.
Przygotowanie anglaise: W średnim rondlu zagotuj pół na pół, gałkę muszkatołową, laski cynamonu i ziarenka wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Ubij żółtka i granulowany cukier w średniej misce, aż uzyskasz bladą wstęgę. Powoli dodawaj gorącą połowę na pół, włóż mieszaninę z powrotem na patelnię i smaż na średnim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki. Przecedzić do miski i ustawić nad łaźnią lodową. Mieszaj, aż ostygnie. Przykryj folią bezpośrednio na powierzchni i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Foremki silikonowe włóż do brytfanny. Foremki napełnij namoczonym chlebem, a następnie polej chleb budyniem chlebowym, dociskając chleb tak, aby całkowicie zanurzył się w kremie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Odstawiamy na 15 minut, aby chleb wchłonął część kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
3
Umieść patelnię na większej brytfance i zalej gorącą wodą z kranu, aż sięga do połowy wysokości wewnętrznej brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec, aż boki będą lekko napuchnięte, a środek lekko się poruszy, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Wyjąć z piekarnika i łaźni wodnej i ostudzić na kratce do pieczenia przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Na bitą śmietanę: W zimnej misce ubij śmietanę i ekstrakt waniliowy, aż utworzą się miękkie szczyty. Dodać creme fraiche, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Creme Fraiche
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Rozłóż budyń chlebowy, podawaj z waniliowym kremem angielskim i bitą śmietaną. Posyp cynamonem, cukrem pudrem i udekoruj miętą. Budyń chlebowy najlepiej smakuje na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej