Pudding czekoladowo-cynamonowy: Sanguinaccio
Pudding czekoladowo-cynamonowy: Sanguinaccio to deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 8G białka, oraz 21g tłuszczu. Za 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, półsłodkiej czekolady, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Budyń czekoladowy Espresso z orzeszkami pinii: Sanguinaccio, Budyń Cynamonowo-Czekoladowy, oraz Czekoladowy Pudding Cynamonowy.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 10 (6 uncji) kokilków
Wymieszaj kakao w proszku, cukier i mąkę i umieść w misce. Powoli ubij mleko, aby najpierw uformować pastę, a później rozpuścić suche składniki w mleku.
Umieść mieszankę mleka w dużym rondlu i ciągle mieszając na średnim ogniu powoli doprowadzaj do wrzenia.
Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę, wanilię i cynamon i wymieszaj, aby dobrze wymieszać i stopić czekoladę. Napełnij kokilki do 4/5 i pozostaw do ostygnięcia.
Posyp każdą prażonymi orzeszkami pinii i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "