Pudding czekoladowo-cynamonowy: Sanguinaccio

Pudding czekoladowo-cynamonowy: Sanguinaccio
Pudding czekoladowo-cynamonowy: Sanguinaccio to deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 8G białka, oraz 21g tłuszczu. Za 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, półsłodkiej czekolady, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Budyń czekoladowy Espresso z orzeszkami pinii: Sanguinaccio, Budyń Cynamonowo-Czekoladowy, oraz Czekoladowy Pudding Cynamonowy.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10 (6 uncji) kokilków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Wymieszaj kakao w proszku, cukier i mąkę i umieść w misce. Powoli ubij mleko, aby najpierw uformować pastę, a później rozpuścić suche składniki w mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Umieść mieszankę mleka w dużym rondlu i ciągle mieszając na średnim ogniu powoli doprowadzaj do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę, wanilię i cynamon i wymieszaj, aby dobrze wymieszać i stopić czekoladę. Napełnij kokilki do 4/5 i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Posyp każdą prażonymi orzeszkami pinii i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pudding naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn