Figi deserowane z pancettą i kozim serem

Figi deserowane z pancettą i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj figi z desek z Pancettan i kozim serem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz crème de cassis, pancetta, popękany pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Figi deserowane z Pancettanem i kozim serem, Papryka Faszerowana Serem Kozim, oraz Figi w kocu z kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nalej Likier owocowy do płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
OwoceOwoce
2
Posypać pieprzem na spodku. Pokrojone boki fig zanurz najpierw w likierze owocowym, a następnie w pieprzu i umieść, pokrojone bokiem, na blasze do pieczenia, aby marynować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
PieprzPieprz
OwoceOwoce
FigiFigi
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Każdy plasterek pancetty pokroić wzdłuż na 1/2-calowe paski. Luźno owinąć każdą figową połowę paskiem pancetty. Resztę pancetty smażyć na chrupiącą i kruchą masę i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
FigiFigi
4
Przygotuj gorący ogień w grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść deski na ruszcie grillowym i zamknij pokrywę. Gdy deski zaczną dymić i pękać, po 3-5 minutach otwórz pokrywę i obróć deski za pomocą szczypiec do grilla. Szybko umieść połówki figowe na deskach, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
6
Posypać kozim serem i smażoną pancettą na figach. Przykryj i deski-piecz przez 12 do 15 minut, lub do momentu, gdy figi zmiękną i zostaną przypalone na brzegach, a kozi ser ma polerowany wygląd i brązowo-czerwony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
FigiFigi
7
Skropić miodem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
8
Poszycie piekarnika: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Na środku piekarnika ułożyć deserowane figi owinięte pancettą, posypane kozim serem i smażoną pancettą. Deska-piecz przez 12 do 15 minut, lub aż figi zostaną przypalone na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Skropić miodem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
1
Ten przepis można łatwo podzielić na pół, jeśli masz grill, który jest zbyt mały, aby pomieścić dwie deski w tym samym czasie, lub można zataczać gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
From 25 Essentials: Techniques for Planking by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn