Figi deserowane z pancettą i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj figi z desek z Pancettan i kozim serem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz crème de cassis, pancetta, popękany pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Figi deserowane z Pancettanem i kozim serem, Papryka Faszerowana Serem Kozim, oraz Figi w kocu z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nalej Likier owocowy do płytkiego naczynia.
Posypać pieprzem na spodku. Pokrojone boki fig zanurz najpierw w likierze owocowym, a następnie w pieprzu i umieść, pokrojone bokiem, na blasze do pieczenia, aby marynować przez 20 minut.
Każdy plasterek pancetty pokroić wzdłuż na 1/2-calowe paski. Luźno owinąć każdą figową połowę paskiem pancetty. Resztę pancetty smażyć na chrupiącą i kruchą masę i odstawić na bok.
Przygotuj gorący ogień w grillu.
Umieść deski na ruszcie grillowym i zamknij pokrywę. Gdy deski zaczną dymić i pękać, po 3-5 minutach otwórz pokrywę i obróć deski za pomocą szczypiec do grilla. Szybko umieść połówki figowe na deskach, pokrój bok do góry.
Posypać kozim serem i smażoną pancettą na figach. Przykryj i deski-piecz przez 12 do 15 minut, lub do momentu, gdy figi zmiękną i zostaną przypalone na brzegach, a kozi ser ma polerowany wygląd i brązowo-czerwony kolor.
Skropić miodem i podawać.
Poszycie piekarnika: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Na środku piekarnika ułożyć deserowane figi owinięte pancettą, posypane kozim serem i smażoną pancettą. Deska-piecz przez 12 do 15 minut, lub aż figi zostaną przypalone na brzegach.
Skropić miodem i podawać.
Ten przepis można łatwo podzielić na pół, jeśli masz grill, który jest zbyt mały, aby pomieścić dwie deski w tym samym czasie, lub można zataczać gotowania.
From 25 Essentials: Techniques for Planking by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.