Ciasto malinowo-figowe
Ciasto malinowo-figowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.2 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jaj, figi, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.
Instrukcje
Masło 9-calowy springform patelni i płaszcz z bułką tartą. W misce, za pomocą ręcznego miksera, ubić granulowany cukier i jajka z dużą prędkością, aż będą puszyste, 2 minuty. Ubij masło i dwie trzecie Skórki. Przy niskiej prędkości, na przemian ubić w mące i soku z limonki, aż prawie włączone. Używając gumowej szpatułki, delikatnie złóż ciasto, aż będzie gładkie.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić powierzchnię. Delikatnie wcisnąć maliny i figi.
Piec ciasto na dolnej trzeciej części piekarnika przez 40 minut.
Przenieś do górnej trzeciej części piekarnika i kontynuuj pieczenie przez 35 minut dłużej, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty z dołączonymi kilkoma okruchami.
Przenieść ciasto do stojaka do ostygnięcia. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi i zwolnij formę sprężynową. Ciasto odkurzyć cukrem cukierniczym.
Posypać pozostałą skórką z limonki, pokroić w kliny i podawać.