Pudding bananowy Kentucky
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić budyń bananowy Kentucky w domu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 5 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes ma 105 fanów. Mieszanka banana, mleka, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27%. Wypróbuj How to Make Chia Pudding – oraz Strawberry Banana Chia Pudding Parfait, Banana Pudding IV i Banana budyń, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu ustawionym na średnim ogniu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, jajko, mleko zagęszczone i zwykłe mleko.
Dobrze wymieszaj i mieszaj, aż masa będzie gęsta.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię i dobrze wymieszać.
W dużej misce lub naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę ciasteczek.
Na ciasteczka wylewamy masę budyniową i na wierzch układamy warstwę pokrojonych w plasterki bananów. Przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń bananowy. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.