Ptysie Szpinakowe
Need a wegetariańska przystawka? Szpinak Puffs może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto francuskie, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ptysie Szpinakowe, Chrupki Z Serem Szpinakowym, oraz Chrupki Z Serem Szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając rąk, wyciśnij szpinak do wyschnięcia, wypychając jak najwięcej wody(toomuch wody spowoduje rozmokłe nadzienie;powinieneś mieć około 2/3 szklanki dobrze spuszczonych spinów).
W średniej misce wymieszać szpinak i 5 kolejnych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W małej misce ubij 1 jajko toblend; złóż do mieszanki szpinaku.
Ciasto francuskie pokroić w 3 równe paski.Zarezerwuj 1 pasek do innego użycia.
Wytnij każdy pasek barwiący na 3 kwadraty, aby uzyskać całkowitą liczbę
Umieść kwadrat w każdej filiżance muffin, naciskając na dole i do góry i rogi leaving skierowane do góry. Dziel napełnianie kubków. Złożyć ciasto nad nadzieniem, naciskając rogi razem, aby spotkać się w center.DO AHEAD: ptysie szpinakowe można montować 3 godziny wcześniej. Przykryj Puffy i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 204°. ubić Pozostałe jajko, aby wymieszać w małym oczku.
Ciasto umyć jajkiem (dzięki temu ciasto będzie miało ładny połysk).
Piec dopóki Pastry jest złoty brąz i dmuchany, około 25 minut.
Przenieś do stojaka z drutu; niech puffscool na patelni przez 10 minut. Uruchom ostrzejszy nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować;obróć Pufy na stojaku, aby lekko ostygnąć przed podaniem.
W porcji: 110 kalorii, 8 g tłuszczu, 2 g błonnika