Pstrąg z fasolką i migdałami

Pstrąg z fasolką i migdałami
Pstrąg z fasolką i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 872 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, olej canolan, haricots verts i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z serem kozim z migdałami, Duszony kurczak z pieczarkami, migdałami i smażonymi fasolkami, oraz Sałatka Haricots Verts.

Instrukcje

1
Nożyczkami odetnij płetwę grzbietową wzdłuż grzbietu każdej ryby. Przytrzymać każdą płetwę piersiową (najbliższą głowie) i odciąć i wyrzucić płytkę skrzelową i płetwę piersiową. Obróć rybę na plecach i otwórz. Zaczynając od głowy, odetnij Płatek brzucha z każdej strony, wraz z płetwą miedniczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Usuń ogon, przecinając rybę o cal od dna ogona. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek obficie osolonej wody. Przygotuj lodową kąpiel. Blanszować werty fasolki we wrzącej wodzie przez 2 do 6 minut, lub dopóki nie będą ledwo miękkie, z lekkim ukąszeniem nadal pozostaje im.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Fasolę odcedzić i przenieść do kąpieli lodowej, aby szybko schłodzić, następnie ponownie odcedzić i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Lekko posypać obie strony każdego pstrąga solą i pieprzem. Jeśli je masz, podgrzej dwie 12-calowe patelnie nieprzywierające (specjalne owalne Patelnie działają najlepiej na ryby) na średnim ogniu. Jeśli masz tylko jedną patelnię, najpierw ugotuj dwa pstrągi, przykryj i trzymaj je w ciepłym miejscu, podczas gdy gotujesz dwie ostatnie. Zalać każdą patelnię lekką warstwą oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać skórkę pstrąga bokiem w dół i smażyć przez około 4 protokół tylko z jednej strony. Ryby mogą nadal wyglądać niedogotowane na szczycie miąższu, ale gorące składniki, które będą na wierzchu, zakończą gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
W międzyczasie, umieścić fasolę na patelni sauté, dodać 2 łyżki masła i 1/3 szklanki wody, i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje, a fasola jest gorąca i zeszklona masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
FasolaFasola
WodaWoda
5
Zdjąć patelnię z ognia i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Kiedy ryby są gotowe, odciąć głowy i wyrzucić, w razie potrzeby, i umieścić rybę na talerzach do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Spuścić olej z jednej z patelni i przywrócić patelnię do ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać pozostałe 8 łyżek masła i szczyptę soli do gorącej patelni. Gdy masło zacznie brązowieć, dodaj migdały, potrząsając patelnią, aby równomiernie je brązowo. Gdy są bogate złoty brąz, dodać pietruszkę i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W międzyczasie przykryj każdego pstrąga jedną czwartą fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
PstrągPstrąg
10
Łyżka spienionego masła i migdałów na wierzchołkach fasoli i na brzegach talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
MigdałyMigdały
MasłoMasło
11
Bouchon
12
Rzemieślnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn