Pstrąg smażony z masłem cytrynowym szczypiorkiem
Smażony pstrąg z cytrynowym masłem szczypiorkowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Jeśli masz szczypiorek, szalotka, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Pstrąg smażony z masłem cytrynowym szczypiorkiem, Pstrąg z pietruszką i masłem cytrynowym, oraz Młode ziemniaki z masłem cytrynowo-szczypiorkowym.
Instrukcje
Wymieszać 3 łyżki masła, skórkę z cytryny, sok, szalotki i 2 łyżki szczypiorku, aż dobrze połączone.
Umieść masło na małym kawałku plastikowej folii i, używając obu końców folii, Zakręć nim, aby stworzyć cylinder. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Używając pincety do nosa, usuń wszystkie kości z pstrąga. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na umiarkowanym ogniu w dużej patelni nonstick.
Pstrąga posypać solą i pieprzem.
Umieść skórę ryby-strona w dół i gotować, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół. Flip i gotować przez kolejne 3 protokół. Używając ostrego noża do parkowania, wsuń nóż w najgrubszą część ryby. Jeśli nie czujesz oporu, twoja ryba jest skończona.
Rybę przełożyć na talerze, polać masłem i udekorować pozostałym szczypiorkiem.
BYOC: piękno tego masła polega na tym, że możesz zrobić z niego wszystko, co chcesz. Dlaczego nie spróbować limonek i chiles, cytryny i mięty, rozmarynu, tymianku i szałwii? Wszystko idzie, gdy jesteś w kuchni.