Pstrąg morski z samphire, krewetkami doniczkowymi i cytryną
Pstrąg morski z samphire, krewetki doniczkowe i cytryna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 511 kalorii, 44g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Jeśli masz sok z cytryny, łososia, oleju roślinnego i kilku innych składników na rękę, można to zrobić. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Spróbuj Migdałowe Filety Z Pstrąga Z Samphire, Lekko Wędzony Homar Z Portulaką Morską I Samphire Suffolk, oraz Samphire z sosem cytrynowo-maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paruj ziemniaki przez 15-20 minut, używając kosza na parowiec lub prostego metalowego durszlaka na patelni z wrzącą wodą, z pokrywką na górze. Umieść 3 talerze w niskim piekarniku do ogrzania.
Pokroić skórę ryb kilka razy, następnie obficie przyprawić i posypać cayenne. Na średnim ogniu umieść patelnię na bazie ciężkiej, dodając olej, gdy patelnia będzie gorąca. Gotować rybę, skórkę w dół, przez 6 minut, aż skóra będzie złocista i chrupiąca. Unikaj potrzeby poruszania się.
Doprawić rybę na górnej stronie, a następnie ostrożnie obrócić filety za pomocą plasterka ryby lub szpatułki. Gotować jeszcze przez 2 minuty, aż ryba zmieni kolor z ciemnego na bladoróżowy, a w najgrubszej części pozostanie mały rumieniec.
Przełożyć na ciepły talerz. Wytrzyj patelnię papierem kuchennym.
Rozsypać samphire na ugotowanych ziemniakach, powrócić pokrywkę i pary przez 2-3 min, aż po prostu miękkie.
Roztopić masło na patelni i skwierczeć szalotkę przez 1 min. Wlać do wina, zagotować, aby zmniejszyć o połowę, następnie dodać krewetki, estragon i sok z cytryny do smaku. Obracaj patelnię z ognia, aby stopić masło z krewetek doniczkowych i zrobić sos maślany, a następnie doprawić do smaku. Warzywa łyżka na ciepłe talerze, skropić odrobiną sosu, następnie top z rybą, resztą sosu i krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pstrągi można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.