Pstrąg morski z samphire, krewetkami doniczkowymi i cytryną
Pstrąg morski z samphire, krewetki doniczkowe i cytryna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 511 kalorii, 44g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Jeśli masz sok z cytryny, łososia, oleju roślinnego i kilku innych składników na rękę, można to zrobić. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Spróbuj Migdałowe Filety Z Pstrąga Z Samphire, Lekko Wędzony Homar Z Portulaką Morską I Samphire Suffolk, oraz Samphire z sosem cytrynowo-maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Paruj ziemniaki przez 15-20 minut, używając kosza na parowiec lub prostego metalowego durszlaka na patelni z wrzącą wodą, z pokrywką na górze. Umieść 3 talerze w niskim piekarniku do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
2
Pokroić skórę ryb kilka razy, następnie obficie przyprawić i posypać cayenne. Na średnim ogniu umieść patelnię na bazie ciężkiej, dodając olej, gdy patelnia będzie gorąca. Gotować rybę, skórkę w dół, przez 6 minut, aż skóra będzie złocista i chrupiąca. Unikaj potrzeby poruszania się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Doprawić rybę na górnej stronie, a następnie ostrożnie obrócić filety za pomocą plasterka ryby lub szpatułki. Gotować jeszcze przez 2 minuty, aż ryba zmieni kolor z ciemnego na bladoróżowy, a w najgrubszej części pozostanie mały rumieniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Przełożyć na ciepły talerz. Wytrzyj patelnię papierem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Rozsypać samphire na ugotowanych ziemniakach, powrócić pokrywkę i pary przez 2-3 min, aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Samphire
6
Roztopić masło na patelni i skwierczeć szalotkę przez 1 min. Wlać do wina, zagotować, aby zmniejszyć o połowę, następnie dodać krewetki, estragon i sok z cytryny do smaku. Obracaj patelnię z ognia, aby stopić masło z krewetek doniczkowych i zrobić sos maślany, a następnie doprawić do smaku. Warzywa łyżka na ciepłe talerze, skropić odrobiną sosu, następnie top z rybą, resztą sosu i krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Pstrągi można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.