Pstrąg maślany z kaparami
Pstrąg maślany z kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 36g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pstrąga, masła, kapara i pietruszki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pstrąg smażony z kaparami, Pstrągowa Piccata Z Orzechami Laskowymi I Chrupiącymi Kaparami, oraz Pstrąg Tęczowy Z Fasolką, Kaparami, Cytryną I Brązowym Masłem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ryby opłucz, a następnie osusz papierem kuchennym. Włożyć do tacki do pieczenia, doprawić, a następnie doprawić jedną trzecią masła. Pieczemy 10-12 min.
Gdy ryba jest prawie gotowa, roztop pozostałe masło na patelni. Podgrzej ciepło, aż stanie się brązowe. Zdjąć ogień, dodać sok z cytryny, natkę pietruszki i kapary.
Zalać rybę, następnie podawać z fasolką szparagową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pstrąg w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.