Pstrąg Amandine, szparagi gotowane na parze i młode ziemniaki
Need a przystawka pescatariańska? Pstrąg Amandine, szparagi gotowane na parze, i młode ziemniaki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 779 kalorii, 29g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sól i pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Pstrąg Amandine, szparagi gotowane na parze i młode ziemniaki, Pstrąg Amandine, Szparagi Gotowane Na Parze I Młode Ziemniaki, oraz Amandyna Pstrągowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść piekarnik na niskim i połóż talerz na stojaku piekarnika.
Dodaj ziemniaki do głębokiego garnka z wrzącą wodą; wystarczy, aby przykryć ziemniaki. Słoną wodą i dodać połówki ziemniaków. Ziemniaki będą gotować przez około 12 minut do przetargu widłowego.
Trzymać szparagi na każdym końcu. Zakręć końcówki szparagów z twardych końców, zginając włócznie.
Umieść włócznie w durszlaku. Pozostaw durszlak na wierzchu garnka i umieść osłonę na durszlak. Szparagi parują, podczas gdy ziemniaki gotują. Zrób to przez ostatnie 5 lub 6 minut, że ziemniaki gotują.
Ziemniaki będą po prostu o zrobić, gdy ostatni z pstrąga idzie do patelni(metoda następuje.) Gdy ziemniaki będą miękkie, poświęć chwilę, aby je odsączyć i zwrócić je do ciepłego garnka. Szparagi pozostawić przykryte i odstawić. Ubrać ziemniaki ze szczypiorkiem, odrobiną oliwy z oliwek i odrobiną soli. Pozostawić w ciepłym garnku, aż pstrąg znajdzie się na stole, a następnie przenieść do miski.
Rozgrzać dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Połączyć jajko i mleko w blaszanym talerzu, ubić widelcem.
W drugiej puszce ciasta umieścić szklankę mąki i dobrze doprawić solą i oszczędnie pieprzem. Filety z pstrąga zalać jajkiem i mlekiem, następnie w przyprawionej mące. Zbieraj filety na talerzu, aż wszystkie zostaną pogłębione i gotowe do ugotowania.
Dodaj 1/2 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni, pół obrotu patelni w wolnym strumieniu.
Dodać 1 1/2 łyżki masła do patelni. Gdy masło się spieni, dodać pstrąga i delikatnie smażyć 4 filety przez 2 lub 3 minuty z każdej strony, aż będą złote.
Filety z pstrąga przełożyć na rozgrzany talerz w piekarniku.
Powrót patelni do pieca i dodać 1/2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia i 1 1/2 łyżki masła. Gdy masło pieni się, powtórz proces gotowania. Gdy wszystkie pstrągi są ugotowane, dodaj ostatnią łyżkę masła do patelni. Gdy masło topi się, dodać migdały i brązowy, aż lekko złoty, 1 do 2 protokół.
Wyjąć pstrąga z piekarnika i polać migdałami na talerz.
Dekorujemy półmisek posiekaną natką pietruszki, cytryną, gotowanymi na parze szparagami i ziemniakami.