Przystawka Do Kalafiora
Zmiażdżona przystawka kalafiora wymaga mniej więcej 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jeśli masz sól, kalafior, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Danie Kalafior (Przystawka), Papryka faszerowana fasolą plus dodatek kalafiora i fasolki szparagowej z sosem cytrynowo-maślano-czosnkowym, oraz Danie Ze Słodkiej Kukurydzy (Przystawka).
Instrukcje
Umieść kalafior w garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, lub do miękkości.
Odcedzić i powrócić kalafior do garnka.
Masło, pieprz czarny, sól i czosnek wymieszać z gotowanym kalafiorem.
Rozgnieść mieszankę kalafiora z maserem ziemniaczanym lub trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji podobnej do puree ziemniaczanego.