Przyprawione steki Tofu i warzyw Stir-fry z sosem imbirowym
Przyprawione steki Tofu i warzyw Stir-fry z sosem imbirowym może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 368 kalorii, 13g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, wodę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Bok Choy i pieczone Tofu Stir-Fry w sosie imbirowo-cytrusowym, oraz Wiosenne smażenie warzyw z sosem cytrynowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować steki z tofu, pokroić tofu wzdłuż na 4 (1 / 2-cal-gruby) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieść steki tofu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryj steki dodatkowymi ręcznikami papierowymi i odstaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Mąkę połączyć z 6 składnikami (mąka przez czarny pieprz). Pogłębiać każdy stek Tofu w mieszaninie mąki. Zanurzyć w jajku; pogłębiać ponownie w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)
4
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj steki tofu; gotować 6 minut, obracając po 3 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Wyjąć z patelni; pokroić każdy stek tofu na 4 kliny. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Aby przygotować sos imbirowy, połączyć ocet, cukier, 1/2 szklanki wody i sos sojowy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Połączyć skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki wody; wymieszać z mieszaniną cukru. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę lub aż gruby.