Przyprawione Pączki Ze Słodkich Ziemniaków
Przepis przyprawione słodkie pączki ziemniaczane może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, cynamon, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 73 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło ten poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pączki Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie Ziemniaki Ciasto Ciasto Pączki, oraz Słodkie Ziemniaki-Pączki Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki gotować ze skórkami, aż nóż do parowania przebity przez środek nie daje oporu. Odstawić do ostygnięcia.
Wymieszać pozostałe składniki pączka w dużej misce. Przygotuj powierzchnię roboczą z mąką, aby odkurzyć blat.
Gdy słodkie ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby je obrać, owijając je papierowym ręcznikiem i pocierając je między dłońmi.
Obrane słodkie ziemniaki przecierem, maserem lub tarką. Pamiętaj, aby wygładzić duże kawałki. Słodkie ziemniaki mogą zająć dużo więcej tłuczenia niż ich biali kuzyni, ale nie pracuj z nimi więcej niż musisz.
Przecierane słodkie ziemniaki wymieszać z mąką.
Wymieszaj z rękami aż do połączenia, a następnie odwróć się na powierzchnię roboczą. Na wierzch obsypujemy mąką i kilka razy składamy ciasto na siebie, aż uzyskamy stosunkowo płaskie kółko.
Toczyć lub spłaszczyć go do grubości około 3/4 cala. Ciasto powinno być wilgotne, ale nie przyklejać się łatwo do posypanych mąką rąk.
Wyciąć kształty pączków z ciasta. Dla dużych kółek, używam tego, co dostałem za dolara za sztukę w Indyjskim sklepie spożywczym. (Podwajają się jako świetne miski przygotowawcze.) Do dziur używam Apple corera. Odstaw na bok kształty pączków na kilka minut, aby na zewnątrz nieco twardnieć. Daje to chrupiącą skórkę.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy, piecu holenderskim lub wok (który zużywa najmniej oleju) na średnim ogniu. Gdy olej migocze, ściągnij małą gałkę ciasta jako próbę i wrzuć do środka. Powinien bąbelkować natychmiast, ale nie gwałtownie, a brązowy po kilku minutach.
Smażyć pączki trzy na raz, obracając od czasu do czasu, przez trzy do pięciu minut, pozwalając im uzyskać ciemniejszą niż złota skórkę. Pączki będą nadal ciemnieć, gdy ostygną.
Pozwól im osuszyć na kilku fałdach ręcznika papierowego na arkuszu ciastek.
Podczas gdy druga partia jest smażenia, ubij wodę do cukru pudru łyżkę na raz, aż gęsta, ale łyżka tworzy pastę.
Przełożyć glazurę na talerz ciasta lub patelnię. Zanurz osuszone pączki z każdej strony na kilka sekund, a następnie odstaw na bok, aby osuszyć na stojaku chłodzącym. Kontynuuj oszklanie każdej schłodzonej partii podczas smażenia następnej.
Glazura będzie ustawić jak pączki cool.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Król Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne niemiecki z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki