Przyprawione przegrzebki z balsamiczną dusz z czerwonej kapusty
Przyprawione przegrzebki z balsamiczną-duszona czerwona kapusta jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kapustę, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Spróbuj Przegrzebki morskie z szynką-duszona kapusta i jarmuż, Przepis na dusz z czerwonej kapusty (z jabłkiem, bekonem i octem balsamicznym), oraz Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Stopić 2 łyżki masła w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj kapustę, liście laurowe, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wrzuć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Kapusta
Pieprz
Sól
3
Wymieszać w 1/2 szklanki wody i 2 łyżki octu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie miękka, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Ocet
Woda
4
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
5
Wymieszać przyprawy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pat przegrzebki suche i doprawić obie strony mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Pieprz
Przyprawy
Sól
6
Wytrzeć patelnię, następnie podgrzać pozostałą łyżkę masła na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj do kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
8
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki wody i łyżki octu do patelni i gotować, mieszając, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Zalać przegrzebki i kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Kapusta
10
Dane Żywieniowe
11
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.