Przyprawione Pitasy wołowo-cebulowe z sosem pietruszkowym
Przyprawione Pitasy wołowe i cebulowe z sosem pietruszkowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 22g białka, oraz 50 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka smażonej wołowiny, cukru, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pitas wołowy z sosem jogurtowym, Curry wołowe Pitas z sosem ogórkowym, oraz Beef Pops z sosem ananasowo-Pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki sosu przecedzić w blenderze, aż będą gładkie.
Tost pitas na stojaku palnika gazowego na dużym ogniu, obracając szczypcami, aż do ogrzania, ale nadal giętkie (pitas może puff), około 1 minuty, a następnie owinąć w folię, aby się ogrzać. (Alternatywnie, zawiń nieprażone pitas w folię i ogrzać w nagrzanym piekarniku 149° lub tosterze.)
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć połowę cebuli, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, ale nadal chrupiące, 4 do 5 protokół.
Przenieś na duży talerz. Podsmaż pozostałą cebulę w 1 łyżce oleju w ten sam sposób I przenieś na talerz (patelnia rezerwowa).
W misce wymieszać kolendrę, kminek, sól i pieprz. Wołowinę osuszyć i wymieszać z przyprawami.
Ciepła 1 łyżka oleju na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie podsmażyć połowę wołowiny, mieszając, aż rumiane, ale nadal różowy wewnątrz, 1 do 1 1/2 protokół.
Wołowinę przełożyć na talerz z cebulą, następnie podsmażyć pozostałą wołowinę w pozostałej łyżce oleju w ten sam sposób.
Połowę pitas i wypełnić wołowiną i cebulą.