Przyprawione ciasto z migdałami i karmelizowanymi pomarańczami
Przyprawione ciasto z migdałami i karmelizowanymi pomarańczami wymaga z grubsza 1 godzina i 12 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 666 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok pomarańczowy, jogurt waniliowy, przyprawy ciasto mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Rzymska z pomarańczami i migdałami, Przyprawione ciasto rumowe z karmelizowanymi gruszkami, oraz Krew pomarańcze, daktyle, parmezan i migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko płaszcz 2 (8-calowe) patelnie ciasto z gotowania sprayu. Odstawić.
Aby ciasto, w dużej misce do mieszania, połączyć ciasto mix, jogurt, i jajka. Bij mikserem elektrycznym na niskiej prędkości przez 30 sekund. Zeskrobać boki miski i ubijać na średniej prędkości przez 2 minuty. Włącz ciasto do przygotowanych patelni i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut lub aż tester włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić ciasta w patelniach przez 10 minut, a następnie włączyć do stojaków drucianych do całkowitego ostygnięcia.
Wytnij cienką warstwę z góry każdego ciasta, aby uzyskać poziom.
Aby wytworzyć karmelizowane pomarańcze, na dużej patelni połącz sok pomarańczowy, cukier i cynamon. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia przez 5 minut.
Dodaj plasterki pomarańczy i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut. Szczypcami ostrożnie usuń karmelizowane pomarańcze i umieść na woskowanym papierze do ostygnięcia.
Do lukier serowy: w małej misce, połączyć lukier serowy, cynamon i ekstrakt z cynamonu.
Do montażu: ciasto mrozowe z cienką warstwą lukru między warstwami i na zewnątrz. Delikatnie naciśnij tosty pokrojone migdały na stronie ciasta. Ułóż karmelizowane plastry pomarańczy na wierzchu ciasta.