Przyprawione Ciastka
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Spiced Biscuits. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 porcji. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomarańczowego jogurtu, masła, cukru i mielonego imbiru. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Przyprawione ciastka dyniowe, Przyprawione ciastka dyniowe i Przyprawione ciastka żołędziowe.
Instrukcje
W misce wymieszaj masę ciasteczkową, cukier i imbir.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Widelcem wymieszaj jogurt i 1/4 szklanki substytutu jajka, aż mieszanina utworzy kulę.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 5-6 razy.
Rozwałkuj na 1/2 cala. grubość; cięte za pomocą 2-1/2 cala. krajarka do ciastek.
Ułożyć na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
Posmaruj wierzch pozostałym substytutem jajka.
Piec w temperaturze 425° przez 14-16 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "