Przyprawiona pieczona gęś z sosem z patelni suszonych owoców

Przyprawiona pieczona gęś z sosem z patelni suszonych owoców
Przyprawiona pieczona gęś z sosem z suszonych owoców jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 2803 kalorii, 122g białka, oraz 239g tłuszczu. Na 11,13 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, cebulę, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawiona Pieczona Gęś, Pieczona Gęś Z Sosem Jałowcowym, oraz Pikantne Suszone Owoce Quinoa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć figi, morele i śliwki wodą w rondlu 3-quart i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
śliwkiśliwki
WodaWoda
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić na sitku. 2 filiżanki owoców, następnie nawlecz resztę na 4 szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
SitoSito
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziele angielskie i pieprz za pomocą moździerza i tłuczku (lub rozprowadzić przyprawy na ręczniku kuchennym i pęknąć dnem ciężkiej patelni), a następnie wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
MasłoMasło
PrzyprawyPrzyprawy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
3
Odrzuć szyję, podroby i luźny tłuszcz z gęsi. Za pomocą szczypiec wyciągnij Pozostałe pióro. Nakłuć skórę pozostałym szaszłykiem (zwłaszcza uda i pierś), trzymając szaszłyk prawie równolegle do skóry, aby uniknąć przebicia mięsa. Złóż skórę szyi pod ciałem i przymocuj szaszłykiem. Gęś dobrze przyprawić solą wewnątrz i na zewnątrz. Włożyć cebulę i 2 filiżanki owoców do jamy i zawiązać nogi luźno sznurkiem. Natrzyj skórę na całej powierzchni przyprawionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
OwoceOwoce
Gęś CałaGęś Cała
MięsoMięso
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1
Kładziemy gęś na stelażu na patelni i pieczemy w środku piekarnika 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i kontynuuj pieczenie, fastrygowanie gęsi i odtłuszczanie oraz rezerwowanie nadmiaru tłuszczu (na pieczone ziemniaki) z baster bulb co 30 minut, 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony ZiemniakPieczony Ziemniak
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BasterBaster
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż szaszłyki z owocami na stojaku wokół gęsi (jeśli stojak jest zbyt mały, aby zmieścić wszystkie szaszłyki, włóż niektóre do skrzydeł). Kontynuuj pieczenie gęsi, fastrygowanie i odtłuszczanie i rezerwowanie tłuszczu w ten sam sposób, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do mięsistej części uda (nie dotykać kości) rejestruje 170 ° F,a kilka owoców z dna jamy przebite na termometrze rejestruje 160-165 ° F, około 1 godziny więcej (soki będą lekko różowe, gdy udo zostanie przebite; temperatura wzrośnie do 79°, gdy Gęś stoi).
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Gęś CałaGęś Cała
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
3
Usuń owoce ze szaszłyków i przelej do miski. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przenieść gęś z 2 dużymi szpatułkami na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wylać tłuszcz z patelni. Okrakiem patelni przez 2 palniki, następnie dodać szalotki i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodaj Armagnac i deglaze patelnię przez gotowanie i skrobanie brązowych bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać demiglace i dżem i energicznie dusić, ubijając, aż dżem zostanie włączony i sos jest lekko zagęszczony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać sos przez sito w razie potrzeby i zachować ciepło, przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Cebulę wyrzucić z jamy gęsi i dodać owoce z jamy do owoców w misce, a następnie ogrzać, przykryć. Wyrzeźbić Gęś, kroić pierś w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
OwoceOwoce
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podawać owoce i sos na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn