Przyprawiona pieczona gęś z sosem z patelni suszonych owoców
Przyprawiona pieczona gęś z sosem z suszonych owoców jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 2803 kalorii, 122g białka, oraz 239g tłuszczu. Na 11,13 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, cebulę, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawiona Pieczona Gęś, Pieczona Gęś Z Sosem Jałowcowym, oraz Pikantne Suszone Owoce Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przykryć figi, morele i śliwki wodą w rondlu 3-quart i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
śliwki
Woda
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić na sitku. 2 filiżanki owoców, następnie nawlecz resztę na 4 szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Sito
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ziele angielskie i pieprz za pomocą moździerza i tłuczku (lub rozprowadzić przyprawy na ręczniku kuchennym i pęknąć dnem ciężkiej patelni), a następnie wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Ziele Angielskie
Masło
Przyprawy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Ręczniki Kuchenne
Patelnia
3
Odrzuć szyję, podroby i luźny tłuszcz z gęsi. Za pomocą szczypiec wyciągnij Pozostałe pióro. Nakłuć skórę pozostałym szaszłykiem (zwłaszcza uda i pierś), trzymając szaszłyk prawie równolegle do skóry, aby uniknąć przebicia mięsa. Złóż skórę szyi pod ciałem i przymocuj szaszłykiem. Gęś dobrze przyprawić solą wewnątrz i na zewnątrz. Włożyć cebulę i 2 filiżanki owoców do jamy i zawiązać nogi luźno sznurkiem. Natrzyj skórę na całej powierzchni przyprawionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Owoce
Gęś Cała
Mięso
Sól
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
1
Kładziemy gęś na stelażu na patelni i pieczemy w środku piekarnika 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i kontynuuj pieczenie, fastrygowanie gęsi i odtłuszczanie oraz rezerwowanie nadmiaru tłuszczu (na pieczone ziemniaki) z baster bulb co 30 minut, 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Ziemniak
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Baster
Piekarnik
2
Ułóż szaszłyki z owocami na stojaku wokół gęsi (jeśli stojak jest zbyt mały, aby zmieścić wszystkie szaszłyki, włóż niektóre do skrzydeł). Kontynuuj pieczenie gęsi, fastrygowanie i odtłuszczanie i rezerwowanie tłuszczu w ten sam sposób, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do mięsistej części uda (nie dotykać kości) rejestruje 170 ° F,a kilka owoców z dna jamy przebite na termometrze rejestruje 160-165 ° F, około 1 godziny więcej (soki będą lekko różowe, gdy udo zostanie przebite; temperatura wzrośnie do 79°, gdy Gęś stoi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Gęś Cała
Skrzydełka Z Kurczaka
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Szaszłyki
3
Usuń owoce ze szaszłyków i przelej do miski. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Cukierki Peachie-o
4
Przenieść gęś z 2 dużymi szpatułkami na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Szpatułka
Folia Aluminiowa
1
Wylać tłuszcz z patelni. Okrakiem patelni przez 2 palniki, następnie dodać szalotki i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Dodaj Armagnac i deglaze patelnię przez gotowanie i skrobanie brązowych bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Armagnac
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać demiglace i dżem i energicznie dusić, ubijając, aż dżem zostanie włączony i sos jest lekko zagęszczony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać sos przez sito w razie potrzeby i zachować ciepło, przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
5
Cebulę wyrzucić z jamy gęsi i dodać owoce z jamy do owoców w misce, a następnie ogrzać, przykryć. Wyrzeźbić Gęś, kroić pierś w plastry o grubości 1/4 cala.