Przyprawiona Kwaśna Wiśnia-Szynka Glazurowana Z Pietruszką Ziemniaki
Przyprawiona szynka z wiśni z natką pietruszki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 293g białka, 230 g tłuszczu, oraz w sumie 3655 kalorii. 62 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, cebula, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kaczka wolno pieczona z sosem wiśniowym, Pieczone ziemniaki z przyprawioną kwaśną śmietaną, oraz Pieczony kurczak z cynamonem i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj konfitury wiśniowe, musztarda, ocet, cebula, gałka muszkatołowa, cynamon, cayenne, 1/8 łyżeczka soli i 1/8 łyżeczka pieprzu do miski robota kuchennego lub blendera i przecier na gładką. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę i do dnia, aby umożliwić smaki do ślubu.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieścić szynkę płasko w dół na dużej patelni do pieczenia. Używając ostrego noża, zdobądź zaokrągloną stronę za pomocą ukośnych cięć, tworząc wzór diamentu.
Piecz, aż termometr mięsa włożony do najgłębszej części szynki zarejestruje 46°, 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i obficie posmarować go glazurą, upewniając się, że dostanie się do kawałków. Powrót szynki do piekarnika i nadal piec, aż karmelizowane Na zewnątrz i termometr mięsa włożony do najgrubszej części mięsa czyta 57°, o 45 minut dłużej.
W międzyczasie dodaj ziemniaki do średniego garnka wypełnionego zimną wodą. Obficie doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 30 protokół.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku. Powrót do patelni i dodać masło, mieszając do herbu. Odstawić.
Po zakończeniu przełóż szynkę na deskę do krojenia, lekko namiot z folią i pozostaw na co najmniej 10 minut. W międzyczasie umieść patelnię z kroplami na dużym ogniu.
Dodaj wino i gotować, za pomocą drewnianej łyżki do zeskrobać i rumiane kawałki. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około dwóch minut, a następnie przenieść do miski i odstawić.
Szynkę pokroić, ułożyć na półmisku i skropić sosem z patelni. Ziemniaki rozgrzać i posypać natką pietruszki i skórką z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać szynkę i ziemniaki w stylu rodzinnym, przechodząc dodatkową glazurę jako dekorację.