Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem
Przepis Asian Spice przetarł żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem jest gotowy w około 7 godzin i 10 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 973 kalorie, 27g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 6,87 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, płatki thai chile, sok ananasowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą, Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w rondlu o dużym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać czosnek, imbir i cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać kawałki ananasa i habanero i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Ananasa
Habanero Chili
4
Dodać sok ananasowy i gotować, aż lekko karmelizuje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili Blanco
5
Dodaj hoisin, ketchup, brązowy cukier, proszek ancho, musztarda, miód, sos sojowy, anyż i cynamon i gotować, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Przenieść mieszaninę do blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem .
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Na żeberka: wymieszać paprykę, suchą musztardę, mielony imbir, anyż, ziele angielskie, sól, pieprz i płatki Thai chile w misce. Pocierać żebra na górnej stronie, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Musztarda W Proszku
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Uncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Rozgrzać grill węglowy z około 80 brykiety off do 1 strony, lub w kamado stylu ceramicznej kuchenki węglowej z płyty ceramicznej usunięte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Wyjąć żeberka z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
11
Połącz 4 szklanki wody, sos sojowy, imbir i czosnek i podziel na dwie ciężkie jednorazowe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12
W przypadku korzystania z grilla węglowego: Umieść jedną jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze na dolnym ruszcie grilla po przeciwnej stronie węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Umieść górny ruszt i dobrze podgrzej.
14
Umieść żeberka na grillu, z góry na dół, bezpośrednio nad gorącymi węglami i gotować, aż złoty kolor i uformuje się skorupa, o 10 protokół. Przesuń żebra na drugą stronę grilla, nad cieczą i umieść drugą jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze obok nich nad węglami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Załóż pokrywę grilla i otwórz otwory wentylacyjne na górze w połowie. Gotować, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
Zdejmij płytkę ceramiczną i podgrzej stojak do grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieść żeberka na grillu, z góry na dół, bezpośrednio nad gorącymi węglami i gotować, aż złoty kolor i uformuje się skorupa, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Usuń żebra i stelaż i włóż płytkę ceramiczną. Umieść jedną jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze na talerzu, a następnie zwróć stojak i żebra do grilla. Przykryć i gotować, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Jeśli używasz węgla drzewnego, Zakończ żeberka, przesuwając je z powrotem nad gorącymi węglami i obracając i fastrygując sosem przez 15 do 20 minut. Jeśli używasz ceramicznej kuchenki węglowej, pozostaw talerz i szczotkuj obficie sosem przez 15 do 20 minut przed wyjęciem z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połącz nasiona sezamu i posypać szczyty żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Odetnij żebra i połóż na talerzu. Na wierzch rozsypać zieloną cebulę i podawać.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.