Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem

Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem
Przepis Asian Spice przetarł żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem jest gotowy w około 7 godzin i 10 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 973 kalorie, 27g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 6,87 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, płatki thai chile, sok ananasowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą, Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w rondlu o dużym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać czosnek, imbir i cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać kawałki ananasa i habanero i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki AnanasaKawałki Ananasa
Habanero ChiliHabanero Chili
4
Dodać sok ananasowy i gotować, aż lekko karmelizuje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
5
Dodaj hoisin, ketchup, brązowy cukier, proszek ancho, musztarda, miód, sos sojowy, anyż i cynamon i gotować, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Przenieść mieszaninę do blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem .
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Na żeberka: wymieszać paprykę, suchą musztardę, mielony imbir, anyż, ziele angielskie, sól, pieprz i płatki Thai chile w misce. Pocierać żebra na górnej stronie, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Rozgrzać grill węglowy z około 80 brykiety off do 1 strony, lub w kamado stylu ceramicznej kuchenki węglowej z płyty ceramicznej usunięte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Wyjąć żeberka z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
11
Połącz 4 szklanki wody, sos sojowy, imbir i czosnek i podziel na dwie ciężkie jednorazowe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12
W przypadku korzystania z grilla węglowego: Umieść jedną jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze na dolnym ruszcie grilla po przeciwnej stronie węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Umieść górny ruszt i dobrze podgrzej.
14
Umieść żeberka na grillu, z góry na dół, bezpośrednio nad gorącymi węglami i gotować, aż złoty kolor i uformuje się skorupa, o 10 protokół. Przesuń żebra na drugą stronę grilla, nad cieczą i umieść drugą jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze obok nich nad węglami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Załóż pokrywę grilla i otwórz otwory wentylacyjne na górze w połowie. Gotować, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
Zdejmij płytkę ceramiczną i podgrzej stojak do grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieść żeberka na grillu, z góry na dół, bezpośrednio nad gorącymi węglami i gotować, aż złoty kolor i uformuje się skorupa, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Usuń żebra i stelaż i włóż płytkę ceramiczną. Umieść jedną jednorazową patelnię z płynem do gotowania na parze na talerzu, a następnie zwróć stojak i żebra do grilla. Przykryć i gotować, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Jeśli używasz węgla drzewnego, Zakończ żeberka, przesuwając je z powrotem nad gorącymi węglami i obracając i fastrygując sosem przez 15 do 20 minut. Jeśli używasz ceramicznej kuchenki węglowej, pozostaw talerz i szczotkuj obficie sosem przez 15 do 20 minut przed wyjęciem z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połącz nasiona sezamu i posypać szczyty żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Odetnij żebra i połóż na talerzu. Na wierzch rozsypać zieloną cebulę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1porcja startego parmezanusezam czarnysezam czarny2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)ciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)2Spód: okruszki z herbatników grahamczubate łyżki musztardy Dijonczubate łyżki musztardy Dijon2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrany i grubo posiekany świeży imbirobrany i grubo posiekany świeży imbir3caleświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1habanero, posiekanehabanero, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1łyżka czerwony ocet winnyCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweHiszpańska paprykaHiszpańska papryka7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże dojrzałe kawałki ananasaświeże dojrzałe kawałki ananasa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok ananasowyświeży sok ananasowy24(mequite, hikora lub olcha)regały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięteregały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięte4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1bunchszalotki, posiekaneszalotki, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1porcja startego parmezanuanyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2warzywo (np. szpinak)anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoPłatki Thai chilePłatki Thai chile1porcja startego parmezanunasiona sezamu białegonasiona sezamu białego

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn