Przyjazny Dzieciom Chleb Pszenny
Przyjazny dzieciom chleb pszenny to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje 15 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, mleko, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Crock Pot Kid-Friendly Turcja Chili, Mini Pełnoziarniste Pizze-Przyjazne Dla Zamrażarek, oraz Bułeczki Z Pełnoziarnistą Żurawiną, Przyjazne Dla Diabetyków.
Instrukcje
Odmierz wodę do dużej miski lub miski miksera stojącego i wymieszaj 1 łyżkę brązowego cukru.
Drożdże posypać wierzchem i odstawić do spienienia, około 10 minut.
Dodaj 1 szklankę mąki uniwersalnej i 3 szklanki mąki pełnoziarnistej do miski wraz z brązowym cukrem, sól, olej roślinny i mleko.
Wymieszać na niskiej prędkości, aby wymieszać składniki. Nadal mieszać na średniej prędkości, dodając resztę mąki 1/2 szklanki na raz, aż ciasto przylgnie do haka i oczyści boki miski. Nie musisz dodawać całej mąki.
Wymieszać na średniej prędkości przez około 5 minut. Olej miskę i obrócić ciasto do płaszcza. Przykryć luźno i odstawić do wyrośnięcia aż do podwojenia, około 1 godziny.
Wybijamy ciasto i układamy na obsypanej mąką powierzchni. Podziel na dwie równe części i użyj wałka do ciasta, aby zwinąć każdą z nich w prostokąt o wymiarach około 16x8 cali. Pamiętaj, aby wycisnąć wszystkie pęcherzyki powietrza.
Rolka prostokąty w bochenki i szczypta szwu razem.
Umieść bochenki szew stronie w dół do nasmarowanych patelni 9x5 cala Bochenek.
Wytnij kilka szczelin na górze każdego bochenka za pomocą ostrego ząbkowanego noża. Odstawić do wyrośnięcia, aż palec pozostawi wgłębienie po naciśnięciu na bochenek, 30 do 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Pieczemy bochenki przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, a następnie obniżamy temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przez dodatkowe 30 minut, lub aż bochenki będą głęboko brązowe.
Wyjąć z patelni do ostygnięcia na stojaku z drutu.