Przegrzebki z pieczarkami w sosie z białego wina

Przegrzebki z pieczarkami w sosie z białego wina
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 198 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz przegrzebki morskie, wodę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami, Kurczak z pieczarkami w sosie z białego wina czosnkowego, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo-winnym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Bułka tostowa na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż blady złoty, 6 do 8 protokół, następnie wrzucić z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Dusić wino, woda, cebula, liść laurowy, sól, i pieprz w 2 1/2-do 3-quart ciężki rondel, odkryte, 5 protokół, następnie dodać przegrzebki i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Przenieś przegrzebki na talerz z łyżką szczelinową do ostygnięcia, zwracając cebulę na patelnię, a następnie gotuj płyn do gotowania, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
5
Płyn do gotowania wlać przez sito do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Gotować grzyby w 2 łyżki masła w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynnych grzybów wydzielają odparowuje, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Śmietanę i żółtko ubić w żaroodpornej misce. Roztopić 2 łyżki masła w oczyszczonym rondlu 2 1/2 - do 3-quart na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować zasmażkę, ubijając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zdjąć patelnię z ognia i dodać zredukowaną ciecz do gotowania w strumieniu, stale ubijając. Powrót patelni do ciepła i dusić, ubijanie, 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
9
Wlać sos powolnym strumieniem do mieszaniny śmietany, stale ubijając, a następnie wlać sos z powrotem do patelni i dusić, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
11
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
12
Przegrzebki i grzyby wymieszać z sosem, następnie podzielić na muszle przegrzebków lub ramekiny i posypać mieszaniną okruchów chleba. Jeśli używasz muszli, rozłóż równomiernie sól koszerną na dużej płytkiej patelni do pieczenia, a następnie nestle muszli w soli. Dot przegrzebki z pozostałych 2 łyżki masła, następnie pieczone około 4 cali od ciepła do złotego, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
GrzybyGrzyby
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SOSSOS
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
14
* Dostępne w sklepie Bridge (800-274-343
1
* Mieszanka przegrzebek może być wykonane (ale nie łyżki do muszli lub ramekins) 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte. Podgrzać w rondlu na umiarkowanym ogniu przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn