Przegrzebki w zielonym sosie Curry

Przegrzebki w zielonym sosie Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać przegrzebki w zielonym sosie Curry spróbować. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 505 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu rybnego, pasty curry, liści limonki kaffir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry, Linguine z przegrzebkami i krewetkami w tajskim Zielonym sosie Curry, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj przegrzebki i brązowy z jednej strony, tak, że druga strona pozostaje niegotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
3
Usuń przegrzebki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
4
Aby utworzyć SOS: otworzyć puszkę mleka kokosowego i odtłuścić wierzchnią warstwę gęstej śmietany, o wartości 4 łyżki stołowe. Wymieszaj pozostałe mleko, aby ponownie uformować krem kokosowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
5
Wlać olej do dużej, nieprzywierającej pokrywki i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać krem kokosowy i zieloną pastę curry. Wymieszać pastę wokół, aż będzie lekko rumiane i olej oddzielił się od kokosa w śmietanie. Właśnie złamałeś kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Pasta CurryZielona Pasta Curry
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać płyny: mleko kokosowe i około 1/2 szklanki wody, aby je rozrzedzić. Możesz dodać więcej lub mniej wody, w zależności od preferencji dotyczących konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodać sól, sos rybny i cukier. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Przykryć garnek i dusić przez kolejne 5 minut lub tak na małym ogniu. Można to zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać przez 2 do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodaj przegrzebki do bulionu curry. Krótko dusić, o 10 do 20 sekund, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez. Drobno posiekać liście kaffiru lub bazylii i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn