Przegrzebki w zielonym sosie Curry

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać przegrzebki w zielonym sosie Curry spróbować. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 505 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu rybnego, pasty curry, liści limonki kaffir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry, Linguine z przegrzebkami i krewetkami w tajskim Zielonym sosie Curry, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na ciężkiej patelni.
Dodaj przegrzebki i brązowy z jednej strony, tak, że druga strona pozostaje niegotowane.
Usuń przegrzebki i odstawić.
Aby utworzyć SOS: otworzyć puszkę mleka kokosowego i odtłuścić wierzchnią warstwę gęstej śmietany, o wartości 4 łyżki stołowe. Wymieszaj pozostałe mleko, aby ponownie uformować krem kokosowy.
Wlać olej do dużej, nieprzywierającej pokrywki i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać krem kokosowy i zieloną pastę curry. Wymieszać pastę wokół, aż będzie lekko rumiane i olej oddzielił się od kokosa w śmietanie. Właśnie złamałeś kokosa.
Dodać płyny: mleko kokosowe i około 1/2 szklanki wody, aby je rozrzedzić. Możesz dodać więcej lub mniej wody, w zależności od preferencji dotyczących konsystencji.
Dodać sól, sos rybny i cukier. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Przykryć garnek i dusić przez kolejne 5 minut lub tak na małym ogniu. Można to zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać przez 2 do 3 godzin.
Dodaj przegrzebki do bulionu curry. Krótko dusić, o 10 do 20 sekund, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez. Drobno posiekać liście kaffiru lub bazylii i dodać do garnka.