Przegrzebki Provencale
Przegrzebki Provencale to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, pietruszka, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Przegrzebki Pieczone Provençale, Coquilles St Jacques a La Provencale-przegrzebki z czosnkiem, oraz Lambcarre Provencale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Bez wyporu, lekko brązowe przegrzebki w partiach.
Usuń przegrzebki do poszczególnych zapiekanek lub lekko masłem muszli do pieczenia.
Cebulę i grzyby wymieszać na patelni, i gotować, aż cebula jest miękka i zaczyna brązowieć. Wymieszaj czosnek, pomidory, wino, ketchup, sól, estragon, rozmaryn i biały pieprz. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Odkryć, i gotować, aż gruby, o 3 protokół.
Wymieszać z krewetkami i octem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Łyżka sosu równomiernie na przegrzebki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos bąbelki i zaczyna brązowieć na brzegach, o 10 protokół.
Natkę pietruszki posypać wierzchem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.