Przegrzebki cielęce w irlandzkim sosie Whiskey
Przepis Cielęcina przegrzebki w irlandzkim sosie Whiskey może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 262 kalorie, 24g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka soli, mielonego imbiru, Węgierskiej papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla dzień św. Patryka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter, oraz Irish Whiskey Caramel Sauce.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; posypać równomiernie cielęciną.
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę cielęciny na patelni. Gotować 1 minutę z każdej strony lub do lekko rumiane.
Wyjąć z patelni; odstawić, i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą oliwą z oliwek, masłem i cielęciną.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać posiekane szalotki i wstępnie rozgrzane grzyby na patelnię i gotować 1 minutę.
Dodaj Irish whiskey, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion i sherry; dusić 3 minuty lub tylko do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Cielęcina na patelnię. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Cielęcinę układamy na półmisku, a na wierzch polewamy grzybami i sosem.
W razie potrzeby posypać posiekaną natką pietruszki.