Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać prowansalskiej zupy rybnej z szafran Rouille spróbować. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, wodę, nitki szafranowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Spróbuj Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, Zupa rybna z chlebem i Rouille, oraz Śródziemnomorska zupa rybna z Garlicky Rouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umyć pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
2
Gotować pory, cebula kopru włoskiego, marchew, seler, i czosnek w oleju z herbes de Provence, liście laurowe, cayenne, szafran,1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w 8-quart ciężki garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper Włoski
Liście Laurowe
Marchew
Mielony Pieprz Cayenne
Szafran
Seler
Czosnek
Pieprz
Por
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Podczas gdy mieszanka warzywna gotuje, pokrój ryby w poprzek na długości od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ryby
4
Dodaj pomidory, Wino i skórkę do mieszanki warzywnej i zagotuj, a następnie gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pomidor
Wino
5
Dodaj rybę, wodę i pastę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ryba całkowicie się rozpadnie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Woda
Ryby
6
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Ułóż plastry bagietki w 1 warstwie na blasze do pieczenia i piecz do złotego koloru i dokładnie wysuszonego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
8
Przerzuć zupę przez młyn spożywczy do dużego ciężkiego garnka, odrzucając ciała stałe. Podgrzej zupę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Kopiec rouille na grzankach i umieścić 1 w dnie każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Wlać zupę wokół grzanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Zupa
1
Zupa, bez rouille i grzanek, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta. Podgrzać przed podaniem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.