Prosty Powolny Pieczony Kurczak
Prosty powolny Pieczony kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 2157 kalorii, 165g białka, oraz 132g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kurczaka, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Prosty Pieczony Kurczak, Prosty Pieczony Kurczak, oraz Prosty Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Połącz paprykę, czarny pieprz, sól czosnkową, natkę pietruszki i majeranek w małej misce.
Czerwone wino wlać do patelni z pokrywką; odstawić.
Włożyć seler i pokrojoną w ćwiartki cebulę do jamy kurczaka. Przetrzyj kurczaka zarezerwowaną mieszanką przypraw i ustaw na patelni.
Przykryć i piec kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki uruchomić jasne, 4 do 5 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjmij kurczaka z patelni, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu na 10 minut przed podaniem.