Prosecco Pound Cakes with Sparkling Glaze
Prosecco Pound Cakes with Sparkling Glaze is a bezglutenowe deser. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mix ciasto funta, wino musujące, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z dyni z klonową glazurą, Prosecco + St-Germain Sparkling Paris, oraz Mini ciastka z serem śmietankowym z waniliową glazurą z serem śmietankowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spray 2 (9 przez 5-calowy) Patelnie bochenek z nieprzywierającym sprayem do gotowania i kurzu lekko z mąką.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Wymieszać na średniej prędkości, aż dobrze włączone, o 3 protokół.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, a góra jest złotobrązowa, około 40 do 50 minut. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, a następnie wyjąć je z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu nad patelnią z blachy.
Do dużej miski włóż cukier cukierniczy i powoli ubijaj w winie musującym, aż konsystencja będzie gęsta, ale wylewna.
Wlać glazurę na wierzchu ciasta i pozostawić do kapania po bokach.
Odstawić na 5 minut, aby ustawić przed krojenia i serwowania.