Prosecco Pound Cakes with Sparkling Glaze

Prosecco Pound Cakes with Sparkling Glaze
Prosecco Pound Cakes with Sparkling Glaze is a bezglutenowe deser. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mix ciasto funta, wino musujące, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z dyni z klonową glazurą, Prosecco + St-Germain Sparkling Paris, oraz Mini ciastka z serem śmietankowym z waniliową glazurą z serem śmietankowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spray 2 (9 przez 5-calowy) Patelnie bochenek z nieprzywierającym sprayem do gotowania i kurzu lekko z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
3
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Wymieszać na średniej prędkości, aż dobrze włączone, o 3 protokół.
5
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, a góra jest złotobrązowa, około 40 do 50 minut. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, a następnie wyjąć je z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu nad patelnią z blachy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Do dużej miski włóż cukier cukierniczy i powoli ubijaj w winie musującym, aż konsystencja będzie gęsta, ale wylewna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Wino MusująceWino Musujące
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać glazurę na wierzchu ciasta i pozostawić do kapania po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
9
Odstawić na 5 minut, aby ustawić przed krojenia i serwowania.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to świetny wybór na Ciasto Pound. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn