Prosciutto Ravioli
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Prosciutto Ravioli w domu. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 662 kalorie , 29 g białka i 43 g tłuszczu każda. Za 2,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup oregano, masło, mleczny ser ricotta i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ravioli z dynią piżmową z olejem pomarańczowo-prosciutto , Ravioli z prosciutto i grzybami z sosem z brązowego masła bazyliowego oraz Ravioli z prosciutto i grzybami z sosem z brązowego masła bazyliowego .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W średniej misce wymieszaj ricottę, szpinak, prosciutto, żółtka, sól i pieprz, aby wymieszać.
Umieść 1 łyżkę nadzienia z ricotty na środku opakowania wonton.
Brzegi opakowania lekko posmaruj wodą. Złóż opakowanie na pół, zamykając całkowicie nadzienie i tworząc trójkąt. Ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Przenieś ravioli na blachę do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym nadzieniem i owijkami. (Można przygotować do 2 godzin wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozpuść masło na małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj oregano i mieszaj 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pracując partiami, gotuj ravioli w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będą miękkie, od czasu do czasu mieszając, około 4 minut na porcję.
Przenieś ravioli do dużej, płytkiej miski.
Polać ravioli masłem z oregano i delikatnie wymieszać, aby je pokryć.
Posyp ravioli pecorino i podawaj.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania z Ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Cecchi Chianti Classico z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Klasyczne Cecchi Chianti]()
Klasyczne Cecchi Chianti
Chianti Classico to flagowe wino rodziny Cecchi. Wino charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą, która z wiekiem przechodzi w granitową. Na podniebieniu harmonizuje z wytrawnym, pełnym smakiem. W nosie pełne, bogate i winne, charakteryzujące się nutami fiołków.