Prosciutto-owinięte Mahi Mahi z małż
Prosciutto-owinięte Mahi Mahi z małż jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.69 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz prosciutto, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Dziś Kolacja: Mahi Mahi Zawinięte W Boczek Z Cytrynowym Majonezem, Cukinia Owinięta Mahi Mahi W / Pomidor Aioli, oraz Pomarańczowa Bazylia Grillowana Mahi Mahi Z Podsmażoną Zieleniną Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz tymianek, oregano, czosnek i 2 łyżki oliwy z oliwek w małej misce. Rub rybę równomiernie mieszanką ziołową. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni lub piecu holenderskim na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 2 protokół. Wymieszać z pomidorem, winem i sokiem z cytryny; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże, przykryj i zmniejsz ciepło. Gotować na wolnym ogniu od 4 do 8 minut, odrzucając wszelkie nieotwarte małże.
Usuń małże i utrzymuj ciepło. Gotować pozostałą ciecz przez 15 minut na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać masło, 1 łyżkę na raz, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszać z pieprzem.
Owinąć 1 kawałek prosciutto wokół każdego kawałka ryby.
Rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieścić owinięte ryby, szew stronie w dół, w patelni. Gotować 1 minutę z każdej strony lub do prosciutto jest złoty.
Wyjąć i umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 5 do 8 minut lub aż ryby płatki widelcem.
Umieść ryby i małże w miseczkach; SOS łyżka równomiernie na stekach.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.