Prażony Lucjan z karczochami i cytryną

Prażony Lucjan z karczochami i cytryną
Prażony Lucjan z karczochami i cytryną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, estragon, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Prażony Lucjan Z Karczochami I Cytryną, Grillowany Lucjan cytrynowo-bazyliowy z pieczoną papryką, oraz Karczochy pieczone na patelni z czosnkiem i cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wymieszaj 2 łyżki soku z cytryny do dużej miski do połowy wypełnionej chłodną wodą, a następnie wrzuć do wyciśniętych cytryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wytnij 1 cal od góry 1 karczocha nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami. (Karczoch moczyć w wodzie cytrynowej od czasu do czasu, aby ograniczyć przebarwienia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Ostrymi nożami pokroić pozostałe liście na równi z wierzchołkiem spodu karczocha, a następnie usunąć zadławienie, wyciągając fioletowe liście i zeskrobując puszystą warstwę za pomocą łyżki lub noża z kulkami melona. Przyciąć 1/4 cala od końca łodygi, następnie przyciąć podstawę i bok łodygi za pomocą obieraczki do warzyw lub ostrego noża. Wrzuć karczoch do cytrynowej wody. Przyciąć pozostałe 3 karczochy w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
MelonMelon
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Karczochy odsączyć, osuszyć i pokroić każdy na 6 klinów. Ułóż karczochy w 1 warstwie w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali. Wymieszać razem 3 łyżki oleju, 2 łyżki soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w małej misce i zalać karczochy, obracając do płaszcza. Przykryć naczynie folią i pieczone, obracając karczochy nad raz lub dwa razy, aż po prostu przetargu, 20 do 25 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podczas pieczenia karczochów, natrzeć rybę 1 łyżką oleju i posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Usuń folię z naczynia do pieczenia i ułóż filety, skórki do góry, w 1 warstwie na wierzchu karczochów. Pieczeń, odkryte, aż filety są tylko gotowane przez, o 9 protokół. Podzielić ryby i karczochy między 4 talerze za pomocą szpatułki, rezerwując soki z patelni. Wymieszać pozostałe 2 łyżki oleju, pozostałą łyżkę soku z cytryny, estragon i zarezerwowane soki z patelni i skropić rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Karczochy można przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w wodzie cytrynowej, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn