Prażony Lucjan z karczochami i cytryną
Prażony Lucjan z karczochami i cytryną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, estragon, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Prażony Lucjan Z Karczochami I Cytryną, Grillowany Lucjan cytrynowo-bazyliowy z pieczoną papryką, oraz Karczochy pieczone na patelni z czosnkiem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszaj 2 łyżki soku z cytryny do dużej miski do połowy wypełnionej chłodną wodą, a następnie wrzuć do wyciśniętych cytryn.
Wytnij 1 cal od góry 1 karczocha nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami. (Karczoch moczyć w wodzie cytrynowej od czasu do czasu, aby ograniczyć przebarwienia.)
Ostrymi nożami pokroić pozostałe liście na równi z wierzchołkiem spodu karczocha, a następnie usunąć zadławienie, wyciągając fioletowe liście i zeskrobując puszystą warstwę za pomocą łyżki lub noża z kulkami melona. Przyciąć 1/4 cala od końca łodygi, następnie przyciąć podstawę i bok łodygi za pomocą obieraczki do warzyw lub ostrego noża. Wrzuć karczoch do cytrynowej wody. Przyciąć pozostałe 3 karczochy w ten sam sposób.
Karczochy odsączyć, osuszyć i pokroić każdy na 6 klinów. Ułóż karczochy w 1 warstwie w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali. Wymieszać razem 3 łyżki oleju, 2 łyżki soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w małej misce i zalać karczochy, obracając do płaszcza. Przykryć naczynie folią i pieczone, obracając karczochy nad raz lub dwa razy, aż po prostu przetargu, 20 do 25 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Podczas pieczenia karczochów, natrzeć rybę 1 łyżką oleju i posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Usuń folię z naczynia do pieczenia i ułóż filety, skórki do góry, w 1 warstwie na wierzchu karczochów. Pieczeń, odkryte, aż filety są tylko gotowane przez, o 9 protokół. Podzielić ryby i karczochy między 4 talerze za pomocą szpatułki, rezerwując soki z patelni. Wymieszać pozostałe 2 łyżki oleju, pozostałą łyżkę soku z cytryny, estragon i zarezerwowane soki z patelni i skropić rybą.
Karczochy można przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w wodzie cytrynowej, przykryć.