Prażone pestki dyni z cukrem i przyprawami
Prażone pestki dyni z cukrem i przyprawami to przepis bezglutenowy, bezmleczny, laktoovo-wegetariański i zgodny z FODMAP z 4 porcjami. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii . Udaj się do sklepu i kup przyprawę do ciasta dyniowego, pestki dyni, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ten przepis z Allrecipes ma 31 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena nie jest aż tak imponująca. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Brown sugar & Spice Sugar cookie frogs ,Persimmons Pumpkin Orange Smoothie With Chia Seeds i Spinach & Toasted Pumpkin Seed Pesto Pasta .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 120 stopni Celsjusza (250 stopni Fahrenheita).
Rozłóż pestki dyni pojedynczą warstwą na blasze do pieczenia. Piecz przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będą suche i uprażone. Większe pestki mogą wymagać dłuższego pieczenia.
W dużej misce wymieszaj 2 łyżki białego cukru, sól i przyprawę do ciasta dyniowego. Odstaw.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj pestki dyni i posyp je resztą cukru. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści, około 45 sekund.
Wsyp nasiona do miski z cukrem korzennym i mieszaj, aż będą pokryte. Przed podaniem odstaw do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.