Prażone migdały z rozmarynem, tymiankiem i cytryną
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Przepis ten zachwycił 569 osób. Jeśli masz rozmaryn gałązkowy, pastwiskowy smalec, nierafinowaną sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasolka szparagowa z cytryną i prażonymi migdałami, Linguine Z Prażonymi Migdałami, Pietruszką I Cytryną, oraz Fasolka szparagowa z prażonymi migdałami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić smalec w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Kropla rozmarynu i tymianku, i pozwolić im skwierczeć w gorącym tłuszczu, aż chrupiące. Następnie wyjąć i wyrzucić zioła.Wrzuć blanszowane migdały do przyprawionego tłuszczu, często mieszając, aż zaczną brązowieć i uwalniają głęboki orzechowy aromat.Za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć migdały z patelni i łyżką je do miski. Wrzucić je delikatnie, jeszcze gorące, z solą i skórką cytrynową. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie służyć.